×
Minden jog fenntartva a Vál-Völgyi Zsúr részére!

Fellépők

Kiemelt fellépők

Boney M
A Boney M.[1] az 1970-es évek egyik legsikeresebb popegyüttese volt, az eurodisco egyik legnagyobb sztárja. Nemcsak Európában, hanem az ázsiai, afrikai és arab országokban is nagy népszerűségnek örvendett. Az együttes szülőatyja Frank Farian zenei producer volt. Fénykorában a Boney M. a legendás svéd popcsapat, az ABBA legnagyobb vetélytársa volt. A diszkózene háttérbe szorulása az 1980-as évek első felében a Boney M.-et is érzékenyen érintette, ám ennek ellenére az együttes ebben az évtizedben is többször szerepelt a sikerlistákon. Több alkalommal koncerteztek Magyarországon is. Az évek során a zenekar több átalakuláson ment keresztül, s az új évezredben több különböző együttes is járja a világot Boney M. néven. 2010. december 30-án egy szentpétervári hotelszobában holtan találták a Boney M. klasszikus felállásának férfi tagját, Bobby Farrellt.

(Forrás: WikiPedia)
Bikini
A Bikini egy magyar rockzenekar - az ismertebb, rengeteg slágert magáénak tudható felállás frontembere D. Nagy Lajos (ex-Rolls Frakció), míg a kezdeti évek (utólag Ős-Bikini névvel megkülönböztetett) felállásának frontembere Nagy Feró volt.A nyolcvanas évek végére elismert és sokat koncertező zenekarrá váltak, megjelent jó néhány albumuk is. A legnagyobb példányszámban az 1987-ben kiadott Mondd el nagylemezt adták el. Időközben csatlakozott Daczi Zsolt gitáros, Kató Zoltán szaxofonos, dobosként pedig Hirleman Bertalan, és egy ideig Berecz Endre. Az 1988-ban megjelent „Ha volna még időm…” című nagylemezzel végleg beírták magukat a sztárok nagykönyvébe. Így aztán a magyar pop/rockzene egyik legnagyobb klasszikusává váltak.

Öt év pihenő után, 1997-ben ismét összeállt a Bikini. Szövegeikben továbbra is társadalmi kérdésekkel foglalkoznak, gondolkodásra késztetik a közönséget, új albumaikkal ismét sikert sikerre halmoznak.

(Forrás: WikiPedia)
Rúzsa Magdi
A TV2 Megasztár című tehetségkutató műsorának harmadik győzteseként vált ismertté.

Magdi kisgyerekkorától fogva énekel. Első igazán meghatározó zenei sikerét 2004-ben szerezte: a zentai „Farsangi Ki mit tud”-on megnyerte a könnyűzenei kategóriát. Ugyanezekben az években énekesként csatlakozott egy bácsfeketehegyi amatőr zenekarhoz, a Madnesshez. 2005-ben jelentkezett a TV2 tehetségkutató műsorába, a Megasztár harmadik szériájába, amit 2006-ban meg is nyert. A boltokban megjelent az első Magdi nevéhez köthető kiadvány A döntőkben elhangzott dalok címmel, valamint első stúdiólemezét is piacra dobta 2006. november 28-án Ördögi angyal címmel.

2018. március 13-án, a Nemzeti ünnep alkalmával, mindösszesen 33 évesen átvehette első állami elismerését, a Máté Péter-díjat.

(Forrás: WikiPedia)
Szandi
1988-ban szerepelt a Nyomorultak és a Bestiák című rockoperában a Szegedi Szabadtéri Játékokon. Még 12 éves sem volt, amikor 400 jelentkező közül ő lett a Mini Tini popénekes-pályázat győztese.1988 karácsonyán Viki nővére egy Old Boys koncerten meglátta Fenyő Miklóst, odament hozzá és megkérte, hogy hallgassa meg húgát. Fenyő Miklósnak azonnal feltűnt Szandi érett hangja, amely a korához képest igen kiemelkedő volt, és ezzel kezdetét vette a karrier. 1989 novemberében jelent meg első albuma Kicsi lány címmel, s ez hetek alatt 270 ezer példányban fogyott el. Ezzel ő lett a legfiatalabb magyar platinalemezes előadó. Karrierje első éveiben gyakran jelent meg svájcisapkában.Ez az összkép nagyon megtetszett Fenyőnek, és Szandin 'rajta maradt' a piros svájcisapka, melyben a második albumának borítóján is pózol.


(Forrás: WikiPedia)
Zoltán Erika
Már 4 éves korában (1966) eldöntötte, hogy énekesnő akar lenni, és ettől semmi nem tántoríthatta el. Zongorázni tanult, és dzsesszbalett órákra járt. Az érettségi után éjszakai bárokban énekelt és táncolt. 1984-ben a Balatonnál találkozott Pásztor Lászlóval a Neoton Família együttes tagjával, aki elindította a zenei pályán. 1986-ban részt vett a siófoki Interpop Fesztiválon, ahol közönségdíjat nyert a Szerelemre születtem című számával, ami meghozta számára a várva várt sikert.

A népszerű énekesnő több mint 1 500 000 eladott hanghordozóval büszkélkedhet. 1994-ben felvette az Erika C. művésznevet a Blue Pearl című lemezéhez, amit Londonban készítettek, és amivel Európában is hírnevet szerzett.

(Forrás: WikiPedia)
Irigy Hónajmirigy
Az Irigy Hónaljmirigy (rövidítve: IHM) nyolctagú magyar könnyűzenei együttes, mely zenei paródiáiról és ezek közé szervezett humoros tévéműsorairól ismert. A pop, rock, reggae, techno, rap és a mulatós zene egyaránt szerepel repertoárjukban, de például a Boci, boci tarka című gyermekdal acapella-változata vagy a Village People YMCA-jéből elferdített Mirigy-himnusz operajellegű előadása is a nevükhöz fűződik.

Az Irigy Hónaljmirigy 1990-ben, egy mátyásföldi szilveszteri bulin alakult meg, akkor még "Fintorock" néven. 2011-ben Ambrus Zoltán egy időre nem tartott a csapattal koncertekre (valószínűleg az autóbalesetéből származó sérülések miatt). A csapat úgy döntött, hogy Ambrus Zoltán helyére Csarnoki "Atom" Antal lép be, majd kis idővel a csapat állandó tagjává vált.[3] Az együttes ettől az évtől kezdve inkább videóklipeket forgatott, amiket 2010-ben létrehozott csatornájára töltöttek fel.

(Forrás: WikiPedia)
Groovehouse
Bogár Miklós és Kárpáti Zsolt gyerekkoruk óta jó barátok, általános iskolai osztálytársak, mindketten zenekedvelő fiatalok. Húszas éveik elején együttest alapítanak, amit egy holland lemezboltról neveznek el: 1997 áprilisában megalakul a Groovehouse. Fő zenei irányzatuk a house. Zenéjüket szeretnék szélesebb közönséghez eljuttatni, ehhez azonban szükségük van egy énekesnőre. 1998-ban Kis Judit - művész-, illetve becenevén Judy - felénekli Szűcs Judith Ha táncolsz velem című számát. A kislemez Groovehouse feat. Judy előadók feltüntetésével lát napvilágot.

1999 júliusában (minden nagyobb reklám és beharangozás nélkül) napvilágot lát a Groovehouse első önálló nagylemeze, melynek egyszerűen csak az "1" címet adják. Még a feloszlásuk előtt elkészült az Adj vissza mindent című dal, ami végül 2012 nyarán került a rádiókhoz. A videoklip bemutatására pedig 2012. október 18-án került sor. Közel két év hallgatás után, 2014 nyarán megjelent a Seholország című daluk. A dalhoz készült videoklip pedig 2014. december 21-én került bemutatásra. 2015-ben egy új, karácsonyi dallal jelentkeztek Néhány nap címmel. A videoklipet 2015.december 24-én mutatták be. 2017-ben bejelentették, hogy közel 10 év után új albummal jelentkeznek.

(Forrás: WikiPedia)
V-Tech
Az együttes tagjai, Kefir és Szamóca már 1993-óta zenélnek együtt. Szamóca 15 évesen egyik barátjával megalapította a T-Boyz nevű együttest, amelynek később Kefir (Kecskés Tibor) is tagja lett. Első slágerükkel, a Kockás fülű nyúllal nagy sikert arattak. Kefír és Szamóca szoros barátsága a T-Boyz felbomlása után is megmaradt, közösen írják a dalokat és szövegeket.

1998 tavaszán több évre szóló szerződést írtak alá az EMI kiadóval. Még ebben az évben megjelent első albumuk, a Vétkezz velem, amely 1999-ben aranylemez lett 25 000 eladott koronggal. Az albumról a címadó Vétkezz velem!, a Vele minden jó és a Várj! kislemezek kerültek kimásolásra.

Kefir 2006-ban szólóalbummal jelentkezett Az élet megy tovább címmel.
Szamóca 2005-ben új együttest alapított Re-Tech néven.

(Forrás: WikiPedia)
UFÓ
Az UFO egy magyar könnyűzenei együttes. Legismertebb slágereik a Szerelemdoktor, a Tarzan, az Akarok egy férfit, a Karibi party, a Napolaj és a Nyár van című dalok. Az együttes 1996-ban alakult Budapesten. Az együttes frontembere Dr. Love, akit jellegzetes hajviselete az égnek állított piros taréj tett feltűnővé. Első albumuk 1996-ban jelent meg Szerelemdoktor címmel.

2014-ben Varga Zsolt visszatért és újjászervezte az UFO együttest, UFO Update néven. A tagok: Varga Szidónia (ének), Bálint Laura (vokál-tánc) és Móritz Betty(vokál-tánc). Az UFO legnagyobb slágereit újraénekelték és újrahangszerelték, hogy a mai zenei hangzásnak is megfeleljenek a dalok. Az UFO Update napjainkban is az újkori retro bulik egyik kedvenc fellépője, dalaikat a mai napig szívesen játsszák a legnagyobb retro bulikban és a rádiókban is.
2017 márciusában PIXA-val, a népszerű DJ-proudcerrel elkészítették a "Napolaj" című UFO-sláger 2017-es remixét, amelynek dalpremierje a 89.5 MusicFm-ben volt, A Made in Hungary című műsorban, amelynek műsorvezetője Mák Kata.

(Forrás: WikiPedia)
Apostol
1970-ben alakultak Budapesten. Felléptek Salgótarjánban az amatőr könnyűzenei fesztiválon, ahol aranydiplomát nyertek. Először ideiglenes működési engedéllyel kezdtek játszani Balatonföldváron, a Balatongyöngye étteremben. Deák Béla gitáros 1970 őszén került a csapatba, a dobos pedig Nagy Béla lett. Szerepeltek a Fővárosi Tanács Gerlóczy utcai klubjában, valamint a Műszaki Egyetem Vár-klubjában is. Ugyanezen ősszel meghirdettek egy országos könnyűzenei fesztivált, melynek 1971 májusában Salgótarjánban rendezték a döntőjét. Decemberben csatlakozott hozzájuk Deák Mihály (dob), 1971 januárjában pedig Deseő Attila (szaxofon). Miután a salgótarjáni döntőn győzelmet arattak, Georgie Fame-mel és Alan Price-szal közösen léptek fel a Kisstadionban.

1973 végén Meződi József (ének) is belépett a zenekarba, innentől a jazz helyett inkább a szórakoztató műfaj irányába mozdult el az együttes. 1974 májusában megnyerték az "Európai Extraklasszis" elismerést a csehszlovákiai nemzetközi jazzfesztiválon. A jazz-irányzatot képviselő zenészek 1979-ben végleg otthagyták az együttest, mely ezután Németh Zoltán, Meződi József, Pete László, Veszelinov András, Baranski László (gitár), Szaniszló Lajos (trombita) felállásban működött tovább. 2004. november 13-án a Budapest Sportarénában volt koncertjük.

(Forrás: WikiPedia)
Splash
A Splash egy magyar könnyűzenei együttes.
Legismertebb slágereik a Húzz magadhoz, ha fázol és a Tedd fel a kezed.

A Splash 1998-ban alakult Ősz Balázs vezényletével, az énekesnő pedig Benkó Ildikó volt. Első kislemezük a „Hozd el a holnapot” volt, ezt követte 1999-ben az azonos című album. 2000-ben jelent meg a második albumuk Lázad a szívem címmel. 2001-ben Sári Éva váltotta Benkó Ildikót. 2002-ben napvilágot látott a harmadik albumuk is a Szabadon, majd három év szünet után 2005-ben jelent meg legújabb albumuk az Újra. 2005. októberétől Évi a Viva TV-n futó Club Rotation műsorvezetője lett. 2007-ben közreműködtek a Night Shift együttes első albumának zenei anyagában.

(Forrás: WikiPedia)

További fellépők


Néptánccsoportok

Vértesboglári Német Nemzetiségi Ifjúsági Tánccsoport
vidám táncok
Település: Vértesboglár
Táncoktató: Bauer Jánosné
Vértesacsai Német Nemzetiségi Tánccsoport
Település: Vértesacsa
Táncoktató: Blaumann Helga
Maaner Eulen Tanzgruppe
sváb felnőtt táncok
Település: Mány
Táncoktató: Mihályi György
Mini Eulen Tanzgruppe
sváb gyermek táncok
Település: Mány
Táncoktató: Mihályi György
Fütyülős Tánccsoport
Dél-Alföldi, Bogyiszlói táncok
Település: Felcsút
Táncoktató: Horváth Brigitta
Válinka Néptánccsoport
Mezőségi táncok
Település: Vál
Táncoktató: Vajda Levente
Prelúdium Művészeti Iskola tanszak alcsútdobozi telephely
Gyimesi serkebál
Település: Felcsút
Táncoktatók: Szabó Rubinka és Linczenbold Maximilián
Prelúdium Művészeti Iskola tanszak alcsútdobozi telephely
Gyimesi serkebál
Település: Alcsútdoboz
Táncoktatók: Szabó Rubinka és Linczenbold Maximilián
Gyöngyvirág Nyugdíjas Klub Dalköre
Régi magyar slágerek
Település: Felcsút
☰ MENÜ