×
Minden jog fenntartva a Vál-Völgyi Zsúr részére!

Fellépők

Zenekarok

Kasza Tibor
Új típusú, ír zenei hangzású együttesét Crystal néven 1998-ban alakította meg testvérével, Kasza Gáborral és Lajtai Katival, annak frontembere volt 2010-ig. 2 évig nem talált fogékony kiadót erre a zenére, addig főleg zeneszerzőként és producerként tevékenykedett. 2000-ben Michael Flatley hihetetlen sikere ráirányította a figyelmet erre a zenei világra, így kiadót is találtak majd kiadták első stúdió albumukat. Ezt még 5 album és számos kislemez követte az évek során. A Crystalt 2002-ben Artisjus-díjjal tüntették ki, míg 2005-ben övék volt az egyik legjátszottabb sláger hazánkban. A zenekar 2010-ben feloszlott, ezt követően Kasza Tibi szóló karrierjére koncentrál. Kasza Tibi 2008-ban kiadta első szólólemezét, Ha egy férfi igazán szeret címmel. (Forrás: WikiPedia)
Részletek
Beatrice
A Beatrice az 1987-es újjáalakulása után, a rendszerváltás légkörében lett sikercsapat. 1988-ban magánkiadásban végre megjelent első albumuk, az 1991-es Utálom az egész XX. századot című második lemezük pedig 40 héten keresztül szerepelt a Mahasz lemezeladási toplistáján, és az első helyre is feljutott. A lemezről a Beatrice máig legnagyobb slágere a 8 óra munka című dal lett. Országszerte telt házas koncerteket adtak. 1994-re az együttes gyakorlatilag elfogyott: Nagy Feró mellett csak Brúger László gitáros maradt az együttesben. Nagy Feró ezért ismét újjá szervezte a zenekart, és 1994-től hivatalosan is Új Beatrice néven működtek, változó felállással. (Forrás: WikiPedia)
Részletek
Neoton Família
A magyar könnyűzene egyik legrégibb, legnépszerűbb és nemzetközileg is legsikeresebb képviselője. Az együttes 1965-ben alakult Neoton néven. 1973-ban egyesült a Kócbabák női trióval. A csapat négy éven át mint Neoton és a Kócbabák lépett fel, 1977-től Neoton Família néven működött. Külföldön Newton, illetve Newton Family néven jelentetett meg lemezeket.
Részletek
Kis Grófo
Kis Grófo (polgári nevén Kozák László) magyarországi roma popénekes, aki a tartalommegosztó csatornákon vált népszerűvé, főként 2012-es No roxa áj illetve 2015-ös Bulibáró című dalaival. Dalai műfaját "mulatási"-nak nevezi. Édesapja - idősebb Kozák László Gróf művésznéven muzsikál. Legismertebb dala a Bulibáró (2015), mellyel több milliós nézettséget ért el a tartalommegosztó csatornákon.
Részletek

Néptánccsoportok

Vértesboglári Német Nemzetiségi Ifjúsági Tánccsoport
autentikus német- sváb hagyományos táncok
Csoportjuk 3 éve ünnepelte 20 éves fennállását, rendszeres vendégei a környékbeli rendezvényeknek, német testvérvárosukba is állandó vendégei a különböző fesztiváloknak.
Részletek
Vértesacsai Német Nemzetiségi Tánccsoport
Schneewalzer, Echo, Ceglédberceli, Rezgős polka
A Vértesacsai Német Nemzetiségi Tánccsoport 1973-ban alakult.
Az évek során a vértesacsai táncok mellé más tájegységek táncait is elsajátítottuk, amelyek idővel előtérbe helyezkedtek fellépéseinken. Táncainkat eredeti ünnepi acsai sváb ruhában táncoljuk.
Részletek
Jugend Eulen Tanzgruppe
sváb ifjúsági táncok
14-19 éves korosztály, Wencz József koreográfiákat táncolnak
Részletek
Maaner Eulen Tanzgruppe
sváb felnőtt táncok
18 feletti korsztály, Wencz József koreográfiákat táncolnak
Részletek
Mini Eulen Tanzgruppe
sváb gyermek táncok
7-12 éves korsztály, saját tervezésű koreográfiákat táncolnak
Részletek
Bíbor Néptánccsoport
A váli BÍBOR néptánccsoport 2011. januárban alakult, de alapító tagjai már 7 éve együtt táncolnak. Szeretnék a hagyományokat és népi szokásokat feleleveníteni, megőrizni. A koreográfiáikat a Kárpát-medencei magyarság táncaiból, zenéjéből állítják össze. szeretnék
Részletek
Vértesacsai Country Tánccsoport
country táncok
A most két éves Vértesacsai Country Tánccsoport célja a mozgás, vidámság és szórakozás. Nem profi táncosok, de amit csinálnak, azt szívből tesszik. Csapatuk nem csak tánccal, hanem falujuk kulturális életének fellendítésével is foglalkozik.
Részletek
Vértesboglári Német Nemzetiségi Ifjúsági Tánccsoport
autentikus német- sváb hagyományos táncok
Csoportjuk 3 éve ünnepelte 20 éves fennállását, rendszeres vendégei a környékbeli rendezvényeknek,
német testvérvárosukba is állandó vendégei a különböző fesztiváloknak.
Részletek
Höcögő Néptáncegyüttes
Néptáncegyüttesüket 1988-ban a környező falvak fiataljai alapították. Tánccsoportjuk a magyar népzene és néptánc hagyományait ápolja, ebből kifolyólag repertoárukban többféle tánc is megtalálható: magyarországi, kismagyarországi és erdélyi táncokat táncolnak.
Részletek
Zorica Tánccsoport
Bunyevác táncok
A Zorica Tánccsoport 2007 őszén alakult azzal a szándékkal, hogy hagyományunkat tisztelve és szem előtt tartva mutassa meg a közönségnek, mire is képesek. A tánccsoport tagjait többnyire azon családok leszámazottai alkotják, akik az 1630-as években Dalmációból a török elől menekülve Magyarországon, Ercsiben találtak új hazára. Arra törekszenek, hogy táncainkkal bemutathassák, hogy milyen is a déli szláv temperamentum.
Részletek
Fütyülős Tánccsoport
Dél-Alföldi, Bogyiszlói táncok
2015 novemberében alakult ez az amatőr tánccsoport. Vidámak, jókedéűek. Szatmári, Széki verbunk, Bogyiszlói, Délalföldi táncokat táncolnak.
Válinka Néptánccsoport
Kalotaszegi táncok
Válinka néptánccsoport tagjai mindnyájan felnőtt fejjel kedzted ismerkedni a néptánccal, és ma már az életük fontos részévé vált. A táncok tanulásán kívül, számtalan dolgot csinálnak együtt., ami egyre szorosabbá fűzi közöttük a barátságot. Szeretnének
Részletek
Villő Néptáncsoport
Küküllömenti táncok
A Villő Néptáncegyüttes tagjai már gyerekkoruk óta együtt táncolnak. Számos belföldi és nemzetközi fesztiválon, versenyen, kulturális rendezvényen képviselték Magyarországot nagy sikerrel: Horvátországban, Olaszországban, Németországban, Lengyelországban,
Részletek
Rámás Csizma Néptáncsoport
Somogyi táncok, jobbágybelki táncok
A lovasberényi tánccsoport 2001-től működik. Először csak a hagyományőrző szüreti mulatságokra jöttek össze a fiatalok. 2003-tól állandó tagokkal és rendszeres próbákkal, 24 fővel működik a csoport. Repertoárjuk széleskörű: tardonai karikázó, galgamenti
Részletek
Prelúdium Alapfokú Művészoktatási Intézmény alcsútdobozi telephelyének néptánc-előkészítő osztálya
Három napig úgy járom…-táncok és játékok Somogyból
Részletek
Prelúdium Alapfokú Művészoktatási Intézmény alcsútdobozi telephelyének néptánc-alapképzős osztálya
Táncok Vág-Garam közéből
Részletek
Prelúdium Alapfokú Művészoktatási Intézmény felcsúti telephelyének néptánc-előkészítő osztálya
Énekek és táncok Moldovából
Részletek
Prelúdium Alapfokú Művészoktatási Intézmény felcsúti telephelyének néptánc-alapképzős osztálya
Csárdás és bukós
Részletek
☰ MENÜ